Friday, October 19, 2012

Uued pakendikonteinerid Kristiines


Kristiine linnaosa vanem Andrei Novikov ja
Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu uue kogumispunkti avamisel
9. oktoobril paigaldati Seebi 30/32 elamupiirkonda uued pakendikonteinerid Eesti Taaskasutusorganisatsioon (ETO) projekti „Pakendipunktide konteinerkogumise laiendamiseks Tallinnas” raames. Lähiajal paigaldatakse Tallinnasse veel 50 pakendikonteinerit.

 Uue kogumispunkti avamisel osalesid Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu ja Kristiine linnaosavanem Andrei Novikov. Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul on tallinlased pakendite taaskasutusse suunamise vajadusest ja kasulikkusest aru saanud. “Kui panna pakendijäätmed segaolmejäätmete konteinerisse, siis maksab tarbija nende käitlemise eest topelt, sest pakendi käitlemise hind on tootele juba lisatud,“ selgitas Sarapuu. „Iga lisatud pakendikonteiner on samm edasi keskkonna- ja inimsõbralikuma linnaruumi suunas.”

Pakendite kogumiskohas on kolm  konteinerit, millest kollane on segapakendi konteiner, roheline on klaaspakendi konteiner ja sinine paber-papp pakendite konteiner.

ETO projekti „Pakendipunktide konteinerkogumise laiendamiseks Tallinnas” viiakse ellu SA  Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) kaasrahastamisel. Pakendipunkti avamisel esines Kristiine Gümnaasiumi poistekoor, jagati helkureid ja informatsiooni jäätmete kogumise kohta.

No comments:

Post a Comment