Friday, October 19, 2012

Leigarid kutsuvad


Leigarid Eesti Vabaõhumuuseumis
Juba 43 aastat tegutsenud folklooriselts Leigarid ootab oma lasterühmadesse uusi liikmeid beebidest keskkooliealisteni. Trennid toimuvad Tallinna Saksa Gümnaasiumis ja Liivaku lasteaias.
Rahvatants ühendab sportlikkuse ja graatsia ning arendab lapse loovust ja julgust – esinemistel võib tihti ette tulla olukordi, kus sammud lähevad meelest või keegi teine teeb vale liigutuse – oskus sellistest olukordadest elegantselt välja tulla ei ole ka kasulik mitte ainult laval rahvatantse esitades vaid ka elus üldiselt.

Kooliealiste laste trennid toimuvad kahel korral nädalas pärastlõunati Tallinna Saksa Gümnaasiumis ja Liivaku lasteaias:
Beebirühm (0-1 a koos vanemaga) teisipäeviti kell 17:30 – 18:15 Liivaku lasteaias;
Algklasside rühm (1.-4. klass) esmaspäeviti ja kolmapäeviti kell 17:45 – 18:45 Tallinna Saksa Gümnaasiumi aulas;
Põhikooli rühm (6.-8. klass) teisipäeviti ja neljapäeviti kell 15 – 17 Tallinna Saksa Gümnaasiumi aulas.

Lisaks lasterühmadele on saavad Leigarites tantsimas käia ka täiskasvanud. Täiskasvanute trennid toimuvad samuti Tallinna Saksa Gümnaasiumis esmaspäeviti ja kolmapäeviti. Täiskasvanute rühma võetakse sel hooajal ainult mehi või mehi ja naisi paarina.

Uute liikmete koordineerimisega tegeleb kunstilise juhi assistent Sille Kapper, kontakttelefon 5645 9354.

Leigarid on autentse folkloorse suunitlusega rahvatantsuselts, kuhu kuulavad tantsijad, lauljad ja pillimehed. Treeningsaalis lihvitud tantse esitatakse kohalikele ja välimaistele huvilistele suvel igal nädalavahetusel Rocca al Mare vabaõhumuuseumis, samuti osalevad Leigarid tantsupidudel ja toovad folkloorseid tantse lavale kaasaegsetes kontsertsaalides.

Lõppeva tantsuaasta tähtsündmustena võib välja tuua lastele suunatud kontsertetenduse „Palju veetakse hobusega“.

No comments:

Post a Comment