Wednesday, June 20, 2012

KIIRE SUVI

Õues on juba tunda suve ning paljud teevad suveplaane. Paraku kipub linnaosa jaoks see aeg olema üks kiiremaid ning linnapilti enam muutvam.

Tähtsad teeobjektid saavad lõpetatud või alustatud. Suve jooksul jõuavad lõpule Tedre tänava rekonstrueerimise tööd lõigul Nõmme tee – Kotka tänav. Rekonstrueerimise käigus rajatakse puuduvad kõnniteed, sõidutee saab uue katte, lahendatakse sademevete ärajuhtimine, uuendatakse elektrisüsteemi, tänavavalgustust ja sidekanalisatsiooni. Tööde lõppfaasis paigaldatakse uued liikluskorraldusvahendid ja taastatakse haljastus. Töid teostab Lemminkäinen Eesti AS ning lepingu kogumaksumus on ca 1,09 miljonit eurot.
Tedre tänava tööde lõpuga samal ajal peaks selguma ka Vindi tänava remondi riigihanke tulemus ning kui kõik läheb plaanipäraselt, liiguvad teetööd edasi juba Vindi tänava rekonstrueerimisele.
Suured tööd käivad ka Huvikeskuse KULLO juures. Huvikeskuse pindala on umbes 7 800 m². Käesoleval aastal rekonstrueeritakse I ja II korruse vasakpoolse majatiiva klassid ja kabinetid, kokku1800 m² ulatuses. Ruumid saavad uue siseviimistluse, uue sisustuse ja välja vahetatakse elektrikaablid. Uuendatakse kõik WC-d, välja vahetatakse vee- ja küttetorustik ning radiaatorid. Keldrisse paigaldatakse uued küttemagistraalid ja vee- ning kanalisatsioonisüsteem. Rajatakse uued duširuumid ja garderoobid. Keldrisse tuleb terve maja vajadusi rahuldav kostüümiladu. Põhjalikult rekonstrueeritakse huvikeskuse peasissekäiku ja sissekäigu ees olevat haljastust. Uue katte saab maja ees asuv parkla. On mõeldud ka jalgrattaga liiklejatele. Nende jaoks tuleb eraldi jalgrattaparkla. Rekonstrueerimine toimub sihtasutuse Innove ja Tallinna Haridusameti toel. Tööde kogumaksumus umbes 850 000 eurot.
Kahjuks ei ole meie linnaosal oma kultuurikeskust, kuid oleme püüdnud seda kompenseerida pannes rõhku vabaõhuüritustele ning koostööle teiste linnaosadega. Nii on osutunud väga populaarseteks augusti lõpuni kestev „Käime Löwenruh´s“ ürituste sari ning samuti on hulganisti poniga ratsutamise huvilisi. Vabas õhus ajaveetmise mitmekesistamiseks rajame lähiajal Löwenruh´ parki ka kaks petanki väljakut. Petank on populaarne Prantsusmaal, kus seda harrastatakse linnade parkides. Mäng sobib igale eale (v.a väikelapsed, imikud) ning seda saab välitingimustes mängida varakevadest hilissügiseni. Ideaalne mäng- veeta aega sportlikult, hea seltskonnaga, kusjuures mäng ei eelda suurepärast sportlikku vormi. Petanki mängides saab kamaluga mängulusti, natukene võistluslikke momente ning nautida kaunist kevad-suvepäeva. Samal ajal kaalub linnaosa pargis asuva kogupere mänguväljaku kõrvale vabaõhulava püstitamist, mis peaks edaspidi looma võimaluse suviste vabaõhukontsertide ja enamate väliürituste korraldamiseks ja ürituste korraldajate kohalemeelitamiseks.
Hea lugeja! Soovin Sulle kaunist jaanituld ning päikesepaistelist suve.

Kohtumiseni augustikuu lehes!

Andrei Novikov

Kristiine linnaosa vanem


No comments:

Post a Comment