Wednesday, June 20, 2012

17. Memme-taadi päevade rõõmsate mälestustega suvesse

Eesti Vabaõhumuuseumis 17. korda toimuvatel meeleolukatel Memme-taadi päevadel, 9.-10. juunil, oli esindatud ka Kristiine Sotsiaalkeskus ühes oma kollektiividega. Osalejail oli võimalus nautida rikkaliku programmi, mis algas rongkäiguga peaväravast Külaväljakule. Avamisel andsid tervituskontserdi Estonia Brass, ühendnaiskoorid Viktoria Jagomägi juhatusel ning rahvatantsurühmad Erika põlendiku juhendamisel.

Avamisele järgnesid etteasted erinevates taludes. Kristiine Sotsiaalkeskus võttis koha sisse Köstriaseme talu saunarahvana Haabersti Sotsiaalkeskuse rahva kõrval. Rongkäigust naasnuid tervitasid soojalt Kristiine ja Haabersti Sotsiaalkeskuste juhatajad Evi Vilgats ja Gennadi Vihman. Seejärel sai näha sotsiaalkeskuste kollektiivide etteasteid. Kristiine Sotsiaalkeskusest esinesid rahvatantsurühm „Kristiina“ (juhendaja Pilvi Aasmäe), seeniortantsurühm „Kateriine“ (juhendaja Ann Alas) ja linetantsurühm „Lustiline“ (juhendaja Helve Vainu). Samal ajal tutvustasid oma käsitöökunsti Kristiine sotsiaalkeskuse käsitööring (juhendaja Aili Pihel), kunstiring (juhendaja Aase Taar), siidimaaliring (juhendaja Liia Koppel) ja portselanimaali ring (juhendaja Ilmi Mansu).
Päev lõppes simmaniga, kus muusikat tegi Nõmme Kultuurikeskuse orkester. Muuhulgas saadi ka tervitusi Kesklinna linnaosa vanemalt Mihhail Korbilt ja maasikaid Kristiine linnaosa vanemalt Andrei Novikovilt. Vaatamata ähvardavale vihmale varahommikul ja tumedatele pilvedele lõuna ajal oli ilm siiski soodus meeldivaks ajaveetmiseks, hetketi suudeti isegi päike välja meelitada.

Tänu mõnusale seltskonnale, vahvatele etteastetele, aktiivsele kaasalöömisele ja suupistete eest hoolitsenud „Loiri Pagarile“ ja „Pagaripoistele“ võib taas kord Memme-taadi päevi kordaläinuiks pidada ning rõõmsate mälestustega suvesse sukelduda.

Sirli Sumeri

Tervisedendaja
Kristiine Sotsiaalkeskus





No comments:

Post a Comment