Wednesday, June 13, 2012

Autoomanik, hoia oma varal silm peal!


Kristiine Linnaosa Valitsus korraldab koostöös Põhja prefektuuriga ennetuskampaaniat “HOIA OMA VARA!”, mis on suunatud autoomanikele ja mille eesmärgiks on seatud elanikkonna valvsuse ja tähelepanelikkuse tõstmine oma vara kaitsmisel.

Kolmandat korda läbiviidav ohutuskampaania keskendub seekord varguste ennetamisele autodest, kuhu jäetakse väärtuslikke esemeid. Kampaania käigus jagatakse autoomanikele informatiivseid voldikuid kahes keeles ja pannakse kortermajadesse seinaplakateid.
Kampaania on vajalik, kuna kevadel ilusate ilmade alates ja veelgi rohkem suvepuhkuste ajal kipuvad inimesed kaotama tavapärast valvsust. Samas on aga vargad endiselt väga aktiivsed ja toimetavad kogu aeg. Vähendamaks autoomanike võimalust langeda varguste ohvriks tuletataksegi kampaania käigus meelde, et varaste tähelepanu äratavad kõik asjad, mis on vähegi väärtuslik ja nähtaval kohal. Selleks, et vähendada varguse ohvriks langemise riski, saab iga autoomanik ise palju ära teha.
Autodest varguste ennetamiseks soovitame:

• Autost lahkudes kontrollida alati, kas olete lukustanud kõik uksed ja pagasiruumi ning sulgenud aknad ja katuseluugi.
• Kui autol on signalisatsiooniseade, ärge unustage seda parkides sisse lülitada.
• Ärge jätke automakki ja isiklikke hinnalisi esemeid salongis nähtavale kohale. Võimaluse korral võtke need endaga kaasa.

• Kui asju ei ole võimalik kaasa võtta, paigutage need pagasiruumi.

• Ärge jätke autosse mootorsõiduki registreerimistunnistust ega muidu sõiduki dokumente.

• Ärge jätke autot lahtiste akendega, kui lahkute auto juurest ka mõneks minutiks.

• Võimaluse korral mõistlik autot parkida alati avalikus ning hästi valgustatud kohas või kus liigub palju inimesi, et vältida varaste julget tegutsemist.

• Ärge jätke kindalaekasse pangakaarte ega muid isiklikke dokumente.

Tuletame meelde, et sõiduki küljeklaasi purustamine ning tähelepanu köitnud esemete autost haaramine võtab aega vaid mõned sekundid.
Nii nagu ei jäeta autosse järelevalveta oma last või lemmiklooma, ärge jätke autosse ka väärtuslikke esemeid!
Samas kui peaks keegi langema varguse ohvriks, siis peab sellest kindlasti teatama politsei lühinumbril 110 või pöörduma lähimasse politseijaoskonda.

No comments:

Post a Comment