Monday, September 24, 2012

Meeldejääv sünnipäevapidu


Liina Orlova-Hermaküla esimese reas vasakult kolmas
 Kristiine linnaosa vanem, Andrei Novikov, oli 5. septembriks 2012 kokku kutsunud Tallinna Õpetajate Majja linnaosa septembrikuus sündinud seeniorid, et piduliku koosolemisega tähistada nende kõikide sünnipäeva.

Allakirjutanu sattus sellisele üritusele esmakordselt. Meie linna üks kaunimatest saalidest oli pidulikult ehitud ja laudade ümber kogunes arvukas seltskond, nii umbes 70 inimesega. Tervitustega ja õnnitlustega avas peo linnaosa vanem ja kohe palus ta lavale selle peo esinejad ansambli Trio Romanss. Lavale tuli 3 kaunist daami, üks neist istus klaveri taha ja nad alustasid sõnadeta laulukesega, kus demonstreerisid oma häälte kokkusobivust ja kooskõla.
Järgnesid Raimond Valgre laulud: "Ma loodan, et saan sellest üle" ja "Emmy", (mulle õpeta, kuidas saaks küll minust tantsija...). Märkasin, et nii mõnigi kuulaja laulis vaikselt kaasa, sest sõnad ja meloodia on ju paljudel hästi meeles. Siis lauldi Itaalia laulukesi, neile järgnes 2 väga ilusat Vene romanssi. Esitusele tuli veel 2 Valgre laulu ja kontserdi lõpulauluks oli Itaalia populaarne lauluke "Tule tagasi Sorrentosse". Publik tänas esinejaid sooja aplausiga. Tundus, et kõik külalised nautisid neid unustamatuid vanu laule ja seda retrorännakut muusikas.
Lauljate tonaalsus tõi mind aga äkki tagasi aega, kui Tallinnas linastus "Karnevaliöö" ja unustamatu Ljudmilla Gurtšenko laulis naistrio saatel "Pjäät minuut, pjäät minuut" Mäletate kindlasti veel seda filmi?
Siis paluti meid laua numbrite järgi pildistamisele ja samal ajal serveeriti kohvi ja torti. Lauas istudes püüdsime kuupäevades selgusele jõuda. Minu naaber, Sveta, kes nägi oma ilusa soengu ja meigiga väga kena välja, ütles, et tema sünnipäev on just järgmisel päeval ja tõesti, ta oli ka järgmiseks peoks juba valmis! Soovisime üksteisele õnne ja tervist tõstes kohvitasse ja lastes tordil hea maitsta. Tänasime korraldajaid ilusa sünnipäevapeo eest.
Ja tõesti, koju minnes oli kõigil tuju hea ja suurepärane oli see, et me ei pidanud ise sünnipäeva pärast muretsema- meie eest oli kõik ära tehtud! No, küllap said ka nõud ära pestud... See oli tõeline kingitus sünnipäevalastele selles päikselises septembris. Täname tegijaid Kõigi osalejate nimel Liina Orlova- Hermaküla Kristiine linnosa halduskogu haridus- ja kultuurikomisjoni esimees.

No comments:

Post a Comment