Monday, September 24, 2012

Autovabast nädalast sai keskkonnasõbralik kuu



Abilinnapea Arvo Sarapuu
 Paljud inimesed teavad, et september on tarkusekuu, kuid sellel aastal on see lisaks ka keskkonnasõbraliku liikumise kuu. Kogu kuu vältel toimuvate ettevõtmiste eesmärgiks on suurendada elanike keskkonna- ja liiklemisalast teadlikkust.

Abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul tekkis keskkonnasõbraliku liikumise kuu idee seoses Tallinna autovaba nädala korraldamisega. „Tallinna Keskkonnaamet on juba 2005. aastast korraldanud autovaba päeva, aga sellel aastal otsustasime, et teeme asja natukene suuremaks ning korraldame terve kuu jooksul erinevaid üritusi. Algas ju meie ettevõtmine juba 8. septembril toimunud Tallinna maratoniga ning kulmineerub 22. septembril toimuva Autovaba päevaga.“

Terve kuu jooksul propageeritakse linna ühissõidukite kasutamist ning keskkonnasäästlikku elustiili. „Meie ettevõtmise eesmärgiks on suurendada liiklemisteadlikkust ja näidata inimestele, et sõiduauto ei ole ainukene liikumisvahend ja tööle või koju saab ka jalgratta või ühistranspordiga. Samuti otsustasime anda tasuta sõidu õiguse Tallina ühistranspordis kõigile autojuhtidele, kes kasutavad ühistransporti autovaba nädala raames.“ selgitab abilinnapea.

No comments:

Post a Comment