Thursday, August 16, 2012

Tänavate rekonstrueerimine Kristiines


"Tedre suletud" asendub "Vindi suletud"
 Tedre tänav avati 17. juulil pärast põhjalikku uuendamist liiklusele. Juulikuu lõpus algasid rekonstrueerimistööd Vindi tänaval.


Tedre tänava kapitaalremont toimus Nõmme tee ja Kotka tänava vahelisel lõigul. Uuendati teekatendi konstruktsioon ja tehnovõrgud, sealhulgas rajati sademevee kanalisatsioon ning paigaldati uus tänavavalgustus. Tallinna Vesi AS tellimusel rekonstrueeriti samaaegselt vee ja kanalisatsioonitorustik.

„Tööde algus viibis tehnilistel põhjustel rohkem kui aasta,“ nentis Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf. „Projekteerimise käigus kujunes ehitustööde maht kavandatust märkimisväärselt suuremaks. Sõidutee osutus liiga kitsaks, kraavid tuli likvideerida ning teed palistanud vanad puud maha võtta.“

Kristiine linnaosa vanem Andrei Novikovi sõnul oli jalakäijate ohutus prioriteet number üks. Nii rajatigi paplite asemele kõnnitee.

Rekonstrueerimise käigus rajati muu hulgas ka kõnniteed, mis sel tänaval seni puudusid. Tedre tänava rekonstrueerimise riigihanke võitis AS Lemminkäinen Eesti, lepingu kogumaksumus on 1,09 miljonit eurot.
Samas algasid rekonstrueerimistööd Vindi tänaval. Vindi tänava Tihase ja Tedre tänava vahelise lõigu, 410 meetrit, uuendab AS Tref Nord. Rekonstrueeritakse teekatendi konstruktsioon ja tehnovõrgud, sh rajatakse sademevee kanalisatsioon ning uuendatakse tänavavalgustus. AS Tallinna Vesi tellimusel rekonstrueeritakse samaaegselt vee- ja reovee kanalisatsioon. Liiklus Leevikese ja Tihase tänava vahelisel lõigul muutub ühesuunaliseks, Leevikese ja Tedre tänava vahelisel lõigul jääb kahesuunaliseks. Uued parkimise kohad rajatakse Vindi tänav 16 ette ning Leevikese ja Tihase tänava vahelisel lõigul jääb paaritute numbritega tänava pool parkimiseks.

Ehitustööde maksumus on 882 tuhat eurot ja tööde lõpptähtajaks on 7. september 2012.

No comments:

Post a Comment