Thursday, August 16, 2012

Suvekuude toimetused lõpusirgel


Andrei Novikov
Kristiine linnaosa vanem

Suvi on paljude jaoks juba möödas ning aeg, kus sai korraks aja maha võtta ning nautida suveilma või elada kaasa meie sportlaste olümpiasaavutustele kahjuks samuti. Linnaosas on samal ajal toimunud aktiivselt ehitustegevus - valminud on Tedre tänav, KULLO keskuse ning Vindi tänavaga seotud ehitustööd hakkavad samuti varsti lõppema.

Lilleküla Gümnaasiumi tribüünid ning Kristiine Spordimaja suur saal

2009. aastal renoveeriti Tallinna Lilleküla Gümnaasium tervikuna, selle käigus sai kool endale ka uue spordiväljaku. Täna võimaldab uus 25x42 meetri suurune spordiväljak korraldada nii Eesti kui ka rahvusvahelisel tasemel võistlusi koos suure pealtvaatajate hulgaga. Suvepuhkuse eelsel linnavalitsuse istungil eraldas linnapea oma reservfondist täiendavalt raha, mis võimaldab soetada spordiväljakule uued tribüünid kogumaksumusega 65000 eurot.

Kristiine Spordimajas viib igapäevaseid treeninguid läbi noorte korvpallis Eesti edukaim klubi Siili Palliklubi, kuhu kuulub ca 225 7-19. aastast harrastajat. Kahjuks pole viimasel kahel hooajal saanud ametlikeks võistlusteks kasutusõigust spordimaja suur saal. Tänu toimuvatele remonditöödele saab seda olukorda muuta. Ligi 32000 eurot maksvate ehitustööde koosseisus eemaldatakse aastaid lisatud värvi- ja lakikihid, põrand lihlitakse ning sellele kantakse normidele vastav märgistus, rasked ja ohtlikud korvikonstruktsioonid asendatakse kaasaegsetega. Korvikonstruktsioonide asendamine uutega võimaldab korvirõnga kõrgust reguleerida selliselt, et ka noorkorvpallurid ehk mini klassi mängijad saaksid harjutada ja mängida neile ette nähtud reeglite järgi lastes konstruktsiooni alla selliselt, et rõnga kõrguseks oleks ettenähtud 260 cm (tavakõrgus 305cm). Lisaks põrandale ja korvikonstruktsioonidele toimuvad ka hädavajalikud seinte ja lae parandustööd.


Valmiv vabaõhulava
 Löwenruh park saab endale lava

Kahjuks puudub meie linnaosal oma kultuurikeskus ning seepärast olen võtnud suuna, kus panustatakse senisest enam pargialade arendamisse ning sinna täiendavate vaba aja veetmise võimaluste loomisesse. Usun, et suure sammu selles osas saavutame lava ehitusega Löwenruh parki. Lava koos pinkidega varustatud pealtvaatajate alaga valmib augustikuu jooksul. Arvestades asjaolu, et edaspidi jääb ära üritustel kasutatava lava rendi kuluartikkel, loob see täiendava võimaluse korraldada pargis enam vabaõhu üritusi ning teisalt pakkuda lava kasutamise võimalust ka kõigile soovijatele, meelitades seeläbi siia ka teisi ürituste korraldajaid.

Kuninganna Kirstina päev, Kristiie sügislaat ning teised üritused

Sellel aastal toimub Kuninganna Kristina päev ja Kristiine sügislaat Löwenruh pargis 2. septembril 2012 algusega kell 10.00. Usun, et formaat, kus me ühildame kaks üritust meelitab kohale rohkem huvilisi, andes sellele enam mastaapi ning mitmepalgelisemat tegevust igale eale. Ürituse peaesineja Getter Jaani astub lavale kell 14.00.

Lisaks linnaosas toimuvatele üritustele soovitan külastada 24. augustil toimuvat Tallinna lillefestivali lõputseremooniat ning kindlasti sügikuude ühte ilusamat üritust 20. septembril Kadrioru pargis toimuvat „Valgus kõnnib Kadriorus“.

No comments:

Post a Comment