Friday, December 16, 2011

Kõigile noortele, kes tahavad oma elust midagi teha...

Õnne Rudi teeb inimesed ilusamaks, õnnelikuks
ja heaks!
Kristiine linnaosa vanema Andrei Novikovi sõnul on linnaosavalitsuse üheks prioriteediks töö noortega. „Me otsime dialoogiks noortega uusi innovatiivseid ja moodsaid võimalusi, mille eredaks näiteks on nüüd juba traditsiooniks kujunev elustiili seminar Solarises“.

Juba kolmandat korda toimunud Solarise keskuses Meie Noored Tallinnas Elustiili eesmärgiks oli pakkuda kaubanduskeskuses hängivatele noortele võimalust sisustada oma aega tavapärasest veidi erinevalt ja võib olla ka huvitavamalt. Seminari korraldasid ühiselt Tallinna Kesklinna, Kristiine ja Põhja-Tallinna Valitsused. Teist korda on koostööpaadis ka usaldusväärse partnerina Tallinna Noorsootöökeskus.
Meie Noored Tallinnas Elustiili idee sündis Kristiine ja Kesklinna koostöös rakendatava mobiilse noorsootöö mudeli raames, kui erinoorsootööd tegevad spetsialistid (alates 2009.aasta) liikusid kahe piirkonna noorte sotsiaalruumis. Mobiilse noorsootöö mudel on sotsiaalpedagoogiline meetod, mille üheks väljundiks on töö noortega kaubanduskeskustes. Kristiine, Kesklinna, Põhja-Tallinna ja Tallinna Noorsootöökeskuse koostöös pakutav seminar annab osalejatele võimaluse kogeda professionaalide juhendamisel mõtestatud ja eesmärgipärase ajaveetmise eeliseid.
Korraldajate soov on, et seminaril osalenud oskavad edaspidi kriitilisemalt suhtuda valikutesse, mida argipäev neile pakub.
20. oktoobril 2011. aastal toimunud seminari erinevates töötubades olid teemadeks muusika (Trummit ja bodypercussion), ilu (Õnne Rudi), stiil (Mari-Helene Kaber), kunst (Tallinna Noorsootöö Keskuse noortekeskused), seksuaalkasvatus (Meelis Tasur) – just see, mis noori valdavalt täna huvitab. Seminari uuendusliku osana näidati kinos Artis väärtfilmi Nowhere Boy, mis on rääkimata lugu John Lennoni noorpõlvest aastatel 1944-1960.
Meie Noored Tallinnas Elustiili toetasid: AS Solaris Keskus, Apollo raamatupood, L´Oreal Baltic SIA Eesti filiaal, Kino Artis.

Tallinna noortekeskuste noorsootöötajad pakkusid kunstiharrastajatele
palju huvitavaid tegemisi loometubades.



Meie Noored Tallinnas Elustiili korraldajad.




Seksuaalsuse ahvatlusi ja ohte avab noortele Meelis Tasur.



Tallinna Noorsootöö Keskuse loometoas.



Tants Solarise keskuse keskel.


Igaüks leidis endale meelepärase ja huvipakkuva tegevusala.

No comments:

Post a Comment