Thursday, September 16, 2010

Tallinnas on noorel kuhu minna

Tallinn on noorterikkaim linn Eestis, seega on loomulik, et ka noortekeskuseid on siin rohkem, nimelt 11. Kaks neist asuvad Kristiine linnaosas.


Noortekeskus, mida järgnev lugu tutvus-tab, asub Järve vanas raudteejaama hoones aadressil Alajaama 1. Hoone renoveeriti ja avati nüüd juba ligi kaks aastat tagasi Järve noortekeskusena. Läbi kahe korruse asuvad kaks mänguruumi, noorsootöötajate kontor, garderoob ning meediastuudio. Noortekeskuses on võimalik mängida erinevaid mänge - Playstation 2 (lisana kaks tantsumatti), lauatennist, lauamänge. Kasutada saab arvuteid, kuulata muusikat, vaadata filme, suhelda sõprade ja noorsootöötajatega. Samuti on võimalus printimiseks, skaneeri-miseks ja kopeerimiseks. Noortekeskuse pärliks on teisel korrusel asuv meediaruum, kus on vahendeid erinevate multimeedia valdkondadega tegelemiseks (film, foto, küljendus/ kujundus, audio). Keskusel on ka väike aiaga piiratud õueala, mida saab kasutada erinevate tegevuste läbiviimiseks.
Septembris alustab Järve, nagu teisedki noortekeskused Tallinnas, oma sügisest hooaega. Selle käigus saavad noored osa võtta erinevatest keskuse poolt pakutud tegevustest ja klubidest. Tegevust jätkavad kevadel alus-tanud mõlemad filmiklubid. Osaleda saab ka juba traditsiooniks kujunenud Spordipäeval ning koolivaheaegade programmides. Alustamas on meisterdamise klubi ning RongART, mis hõlmab endas foto-, video- ja perfor-mance’i kunsti. Noored külastavad erinevaid Harjumaa raudteejaamu, kus lavastavad mitmeid stseene, mis jäädvustatakse filmi- ja fotolindile. Samuti on noortel võimalus teostada oma ideid noorsootöötaja nõul ja toetusel. Rohkem Järve noortekeskuse kohta leiad kodulehelt www.taninfo.ee/jarve.
Oktoobrist asub Järve noortekeskuses tööle EVS vabatahtlik Tšehhist. Sellegipoolest võivad keskuse töös kaasa lüüa kõik, kellel soov ja tahe aidata noorte ja nendega seotud elu põnevamaks ja aktiivsemaks muuta.
Tallinnas on 11 noortekeskust, mis laias laastus jagunevad kaheks: Tallinna Noorsootöö Keskuse allasutused ning linnaosade noortekeskused. Kõigis keskustes kehtib Tallinna noortekeskuste kaart, mis annab õiguse keskuse teenuseid kasutada soodsamalt või päris tasuta. Tegevusi pakutakse avatud noorsootöö meetodil, mis tähen-dab, et noortekeskustesse on oodatud kõik noored, sõltumata võimalustest ja piirkonnast. Noortekeskuste eesmärgiks on pakkuda noortele vaba aja sisustamiseks erinevaid võimalusi vastavalt piirkonnale, keskuse eripärale, nagu näiteks multimeedia, ekstreemsport, muusika ja kunst. Kui huvi on, võib julgelt sisse astuda ja tutvust teha. Uuri lisaks www.taninfo.ee.

No comments:

Post a Comment