Thursday, September 16, 2010

Nautige lugemist!


Avatud raamatu riiul Kristiine Linnaosa Valitsuses.

Meid rõõmustab, et seoses Eestis toimuva lugemisaastaga paigaldatud raamatute vahetuse riiul on muutunud linnaosa elanike seas väga populaarseks. Inimesed võtavad raamatuid lugemiseks, vastu aga toovad juba läbiloetud ja kodustel raamaturiiulitel asjatult tolmu koguvaid raamatuid, mis võivad kellelgi teisele huvi pakkuda. Tuleb märkida, et võrreldes projekti algusega, on meie raamatu-riiulil nüüd märksa rohkem kirjandust nii eesti kui vene keeles. Kristiines on palju lugevaid inimesi ja see on tore!


Neile, kes veel ei tea meie aktsioonist, teatame, et raamatuvahetuse süsteem on väga lihtne. Riiulist võib võtta ühe raamatu, kui panna sinna mõni teine raamat tagasi. Raamatuvahetus on täiesti tasuta.


Thomas Carlyle (1795—1881), inglise kirjaniku, ajaloolase, filosoofi tsitaadid:
„Inimloomingu kõigist väljendustest kõige imelisem ja tähelepanuväärsem on raamatud. Raamatutes elavad möödunud aegade mõtted; kõlavad selgelt inimeste hääled, kelle tolm on juba ammu hajunud kui uni. Kõik, mida inim-kond on teinud, mõelnud, kõik, mida on saavutanud – see kõik säilis kui imeväel raamatute lehtedel...
...Õppige lugema — see võib olla tunduvalt raskem, kui te ette kujutate. Õppige valima lugemist, lugema südametunnistusega ja nii tähelepanelikult, kui vähegi saate kõike, mis pakub teile tõelist huvi, tõelist, mitte kujuteldavat ning seda, mis teie arvates tõepoolest vastab sellele, millega tegelete.”

No comments:

Post a Comment