Thursday, September 16, 2010

Kullo sammub uude õppeaastasse

Sõleke.

Tallinna Huvikeskusel Kullo – Eesti suu-rimal ja vanimal huvikoolil – täitub kevadel 70. tegevusaasta. Juubelihõngulist õppe-aastat alustatakse 57 erineva huviringiga, kus huvialast tegevust leiab endale ligi 2000 õpilast.
57 huviringist 10 alustavad tänavu tööd esmakordselt: matkaring, arvutiring, astronoomia-astroloogiaring, inglise keele ja kultuuri ring, disaini-kunstiring, moekunstiring, etnomuusika ansambel, vene õppekeelega kunstiring, Oma nuku meistrituba ja väikelaste loovusring.
Õppetöö toimub peamiselt õhtuti ja nädala-vahetustel, kuid on avatud ka hommikused rühmad, mis mõeldud koolieelikutele ja õhtu poole koolis käivatele lastele. Paljude ringide õppetöö toimub nii eesti kui ka vene keeles. Paljudes ringides on võimalik õppida ka täiskasvanutel – kunstiringides, giidiõppes, soome keele ringis, showtantsuringis jt.
Poistele pakuvad ennekõike huvi Kullo tehnikaringid, kuid sinna on väga oodatud ka tüdrukud. Alanud õppeaastal on tehnikahuvilistele avatud uus arvutiring, seal õpitakse arvutiehitust, graafika-, audio-, video-, teksti-ja tabelitöötluse aluseid ning uuritakse turvalisuse küsimusi. Endiselt on populaarsed moto/ ATV-ring, autoring, robotiehitus, meisterda-mine ning lennu-, laeva- ja automudelismiring.
Kunstihuvilised võivad valida 13 kunsti-ringi vahel, tegeleda saab skulptuuri, ke-raamika, nahkehistöö, maalimise, joonistamise, graafika, šaržide ja portree joonistamise ning õmblemisega.
Uutest huvialadest on sellel õppeaastal pak-kuda Oma nuku meistrituba, moehuvilistele moekunstiring ning vene õppekeelega disaini-kunstiring ja ring nimega „Ava endas kunstnik“.
Kunstiringi iga-aastane ülevaatenäitus toimub Tallinna vanalinnas asuvas Kullo lastegaleriis.
Muusikahuvilised saavad võtta individuaaltunde klaveri-, trummi-, kitarri-, akordioni-, viiuli-, kandle- ja flöödierialal. Pillimänguoskuse omandanuil on võimalus mängida Sõlekese instrumentaalansamblis, ansamblis Piibar ja sõbrad ning esimest aastat ka etno-muusika ansamblis. Laulmisega saab tegeleda mudilaste muusikaringides, vene lastekooris Raduga ja kooristuudios Ellerhein.
Uusi tantsijaid võtavad vastu nii showtantsustuudio Kati Tantsustuudio kui ka tantsuansambel „Sõleke“, kus osaleb üle 250 poisi ja tüdruku. Tantsuringidesse on oodatud kõik 4-18aastased tantsuhuvilised.
Eelmisest aastast väga populaarne kalastusring „Koos kalale“, loodusring ja teatriring jätkavad ka sellel õppeaastal. Jätkuvalt tegutseb ka mõttemängude ring, kust on välja kasvanud viis rendžu maailmameistrit.
Kuni 19. septembrini on kõik huvilised oodatud Kullo (Mustamäe tee 59) avatud tundidesse, kus saab ringide tööga lähemalt tutvuda.
Täpsem info Kullo koduleheküljelt www. kullo.ee või telefonil 646 6105.
Kullo e-posti aadress on kullo@kullo.ee.
Vastuvõtuperiood kestab oktoobri lõpuni.

No comments:

Post a Comment