Friday, June 3, 2011

Poolsada kevadmaali erivajadustega lastelt


Tallinna I Internaatkooli 2M klassi õpilane valmistab ette kunstiprojekti loovtööd.


teemal „oma käega“.26. mail asusid erikoolide kunstihuvilised õpilased Viikingite külas Harjumaal maalima Pirita jõe kaunist ümbrust. Loodavad poolsada kevadmaali jäävad järgmisel õppeaastal rõõmustama ka teisi õpilasi, kui näitus valminud töödest rändab ringi Eestimaa koolides.

Silvia Paluveer
projektijuht, kunstiõpetaja Tallinna I Internaatkoolis


Juba viiendat aastat on kunstiprojekt „Valgele valgega ehk värviliselt“ julgustanud erivajadustega lapsi oma mõtteid ja tundeelu väljendama ning teistega jagama. Lisaks ühisele loodusemaalimisele meisterdasid kohalesõitnud noored kunstnikud eelnevalt loovtöö teemal „Oma käega“.
Loodusmaalidest ja loovtöödest panevad korraldajad kokku rändnäituse, mis kannab pealkirja „oma käe ja oma silmaga“.
Suur maalipäev lõppes traditsiooniliselt tublimate tunnustamise ning loomulikult õpilaste jaoks kõige meeldejäävamaga - tordisöömisega. Käesoleval aastal pakkus tort veelgi enam elevust, sest see oli valminud kohapeal, õpilaste endi fantaasiast ja kunstimeelest juhituna - oma käega tehtuna.
„Valgele valgega ehk värviliselt“ kunstipäevad ei inspireeri mitte ainult õpilasi vaid ka õpetajaid. Traditsiooniliselt on lisaks õpilaste töötubadele alati õpituba ka õpetajatele, kus nad saavad uusi teadmisi ja oskusi professionaalsetelt kunstnikelt või erinevate kunstivaldkondade esindajatelt. Käesoleval aastal oli õpetajatel võimalus õppida sulaklaasist pärlite valmistamise tehnikat.
Projektis osalesid tänavu Tallinna I Internaatkool, Lahmuse Kool, Vidruka Kool, Rakvere Lille Kool, Õismäe Kool, Päinurme Internaatkool, Vaeküla Kool, Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskus, Tallinna K.Pätsi Vabaõhukool, Kiigemetsa Kool ja Valga Jaanikese Kool - kokku 105 õpilast ja õpetajat.
Projekti eestvedajaks on Tallinna I Internaatkool.
Projekti toetasid Tallinna Haridusamet, Haridus- ja Teadusministeerium ja mitmed eraettevõtted, nende hulgas OÜ Hallik („Hagar“), Dermoshop OÜ, AS Saku Õlletehas, Tallinna Külmhoone (“Premia”), Hambastuudio Kaubanduse OÜ, Emahool OÜ („Mothercare“) ja AS Tere.
Vaata ka http://valgelevalgega.blogspot.com/.

No comments:

Post a Comment