Friday, June 3, 2011

Kristiine turu juhtkonnas toimunud muutus toob turule uue hingamise

Kristiine turu kevadlaadal panid päeva rõõmsale meeleolule toreda punkti lõbusad klounid.
 
Värskelt toimunud muudatused Kristiine turu juhtkonnas toovad uusi ideid ka Tallinna ühele noorimale turule.

„Suurima muudatusena loome Kristiine turule eheda ja eestimaise talukauba tarvis oma tänava, kus just Eesti talunikud saavad oma kaupa pakkuda“, – räägib uus juhataja Margus Tamm. – „Kristiine turule
hakkab kindlasti jõudma väiketööstuste ja talude toodang, mida suurte kaubanduskeskuste lettidelt ei leia. Kristiine turul võib leida näiteks klassikalist talutoodangut nagu talupiim, taluvõi, käsitsi valmistatud kohupiim ja juust. Esindatud on ka taludes toodetud lihatooted ja kohapeal valmistatud hakkliha. Kõike seda saab turule kohaselt osta ka lahtise kaalukaubana.
Kokkulepped on olemas ka väiketalude kauba turustamiseks, kes toodavad erinevaid maitseaineid, maitsestatud mett, kuivatatud ja külmutatud marju. Nende jaoks on turul olemas operaatorid, kes võtavad väikekaupmeeste kauba müüki ilma, et tootja peaks ise omama müügikohta. Soovime ka suuremate talude kohta info eraldi välja tuua klaasvitriinidel, et ostjad teaksid, millised talud on meie turul esindatud.“
Marguse sõnul on Kristiine turul planeeritud ka rida meelelahutuslikke üritusi. Nii toimus juba 14. mail üritus „Kristiine turu kevadlaat“, kesksuvel on plaanis korraldada üritus „Hapukurgihooaeg Kristiines“, augustis – „Arbuusipäev Kristiines“, sügisel – „Pagaripäev Kristiines“ jne.
Üritustele kutsutakse tootjaid ja käsitöömeistreid üle kogu Eesti. „Loodame, et ees saab olema lõbus, maitsev ja huvitav aeg“, lisas Tamm.

No comments:

Post a Comment