Tuesday, January 25, 2011

Kristiine spordihallil täitus 20 tegevusaastat











5. jaanuaril 2011 aastal tähistas Kristiine spordihall oma 20. aastapäeva.

Maret Truusalu
Kultuuri- ja sporditöö peaspetsialist

90-ndate algul oli just see Forelli tänava spordihoone Tallinna üks kaasaegsemaid komplekse. AS Flora nõukogu esimees Elmar Kruusma meenutas pidupäevakõnes, kuidas see spordisaal omal ajal rajati: „Mõte spordihoone rajamisest tekkis 1985. aastal ning koostöös tolleaegse Kohaliku
Tööstuse Ministeeriumiga saigi see teostatud aastatel 1988–1990. Spordihoone pidulik avamine toimus 5. jaanuaril 1991. a.”
Hallil on oluline koht pealinlaste spordielus tänaseni, kompleksi kuulub suur ja väike spordisaal, jõusaal ja bassein. Hallis on võimalused treeningute ja võistluste läbiviimiseks rohkem kui kümnel spordialal, seal treenivad nii tegev- kui ka tervisesportlased.
Võimalik on mängida korvpalli, võrkpalli, jalgpalli, käsipalli, saalihokit, ja lauatennist.
1997 aastal avati spordihallis kaljuronimise sein. See on üks vähestest kohtadest, kus saab aastaringselt ronida kunstlikul kaljuseinal.
Kogu selle aja on Kristiine spordihalli juhiks olnud Toomas Kookla. Tallinna 7. keskkooli ja ajalooõpetajana Leningradi Ülikooli lõpetanud Toomas Kookla on sporditegelane, kellel on suuri teeneid eelkõige lauatennise arendamisel. Ta on olnud aastaid aktiivne lauatennise kohtunik, alates 1994. a rahvusvahelise kategooria kohtunik.
Ta on juhtinud Tallinna „Kalevi” lauatennise sektsiooni, kuulunud Lauatennise Föderatsiooni juhatusse ja on praegu Eesti Lauatenniseliidu juhatuse liige. Koos Eesti ühe teenekaima
lauatennisemängija Rein Lindmäega on Kristiine spordihallis korraldatud alates 1991. a rahvusvahelisi Alari Lindmäe mälestusvõistlusi.
Lauatennis on Kristiine spordihallis tänaseni üks populaarsemaid spordilasid ja seal harjutavad mitme lauatenniseklubi mängijad.
Kristiine spordihalli personalist on 20 aastat veel samas majas töötanud administraator Maire Kask ja üle 10 aasta viis praegust töötajat.
Aasta jooksul toimub hallis arvukalt üritusi. Kui suvel on vaiksem periood, siis hooajal augustist maini toimub peaaegu igal nädalavahetusel mõni spordiüritus. Spordihallis viiakse läbi Eesti meistrivõistlusi saalihokis, lauatennises, käsipallis ja saalijalgpallis. Lisaks spordile toimuvad ka heategevusüritused, kassi- ja koertenäitused. Kristiine Linnaosa Valitsuse eestvedamisel korraldatakse spordihallis juba aastaid Tallinna seenioride tervisepäeva.
Igapäevaselt kasutavad sporditeenust 200–250 külastajat ja 5–6 spordiklubi.
Kristiine spordihall on koht, kus leiab tegevust igale vanusele. Naiste seas on väga populaarne vesivõimlemine.
Maja on avatud kõigil nädalapäevadel. Jõusaal tööpäeviti kell 9.00–21.00, lauatennise saal tööpäeviti kell 9.00 –15.00 ja 20.30–22.00. Laupäeviti on jõusaal ja lauatennise saal avatud
10.00 – 18.00. Spordihalli pääsmed on linna soodsamaid.

No comments:

Post a Comment