Friday, August 13, 2010

Meenutusi Kristiine linnalaagrist

Aegna saarel.


Kristiine Linnaosa Valitsus korraldas 7. -10. juunil suvise linnalaagri koostöös Kulloga.

Oliver Liidemann, noorsootöö peaspetsialist

Esimest päeva alustasime hommikul hüpates. Skypargis said kõik hüpata ja lõbutseda nii palju, kui süda lustis – keegi ei keelanud. Järelevalve hoopis õpetas, kuidas õigemini ja kõrgemale lennata. Kui meeldib hüpata ja kodused voodivedrud enam vastu ei pea, siis võtkem suund Skyparki, mis asub Pärnu maanteel. Peale suurt hüppamist oli kosutav lõuna, millele järgnes Kullo maja huviringide tutvustus. Tutvustati kuidas trummid põrisevad ja mis häält need teevad. Kellel huvi suur, saab juba sügisel alustavatesse trummi ja kitarri rühmadesse registreerida.
Samal ajal õpetati esmaseid autojuhtimisoskusi motoringis, kuidas kohapealt ära sõita ja
pidurdada, lisaks sai tiirutada ATV-ga. Seal saab selgeks, kuidas autod ja mootorrattad
töötavad, mis juppe vajavad ning samuti esmase juhtimiskogemuse. Suurema huvi korral
sea sammud Kullosse ja alusta motoringis käimist.
Teisel päeval külastasime Teaduskeskust AHHAA, kus sai kõike ise katsuda ja järele
proovida, elevust tekitas 4D elamuskapsel. Pärast lõunat ootas meid Kullo lastegalerii,
nikerdasime plastiliinist ja savist asju, mis pandi ahju, kus need õige kuju võtsid. Päeva
lõpetasid Bastionikäigud, kus saime väga hea ülevaate Eesti ajaloost. Maa all ringi käies nägime huvitavaid ekspositsioone ja saime sõita tulevikurongiga.
Kolmandal päeval, vana hea tuttav koht – Tallinna Tehnika- ja Teaduskeskus, kus siis jälle
sai kõike ise oma käega uurida ja katseid teha, ilma et keegi keelaks ja ütleks nii ei tohi, pigem jagati õpetussõnu kuidas katse paremini õnnestub. Päeva teise poole veetsime Kiek in de Köki tornis uusi väljapanekuid, õppefilme ja kaunist Tallinna vaadet nautimas.
Neljas päev algas kell 10 laevasõiduga Aegna saarele. Sõit kestis natuke üle tunni. Kohale
jõudes oli vastas meie tubli giid Hugo, kes saare elu tutvustas ja selle ajalugu rääkis. Terve päev saime ringi käia, vahepeal olid puhkepausid, mil toimusid kivi-viske võistlused - kes kaugemale ja täpsemalt. Lõunasöögi ajal kimbutasid meid „sõbrad“ sääsed, keda oli saarel tõesti ohtralt. Päev lõppes kell 19, kui asusime Aegna saarelt tagasi-sõitu Tallinna, kuigi ega me Tallinnast ära ei käinudki, Aegna saar kuulub nimelt Kesklinna territooriumi alla. Reisilaeva Juku sildudes ootasid Kalasadama kai ääres lapsevanemad oma väsinud lapsi, laevasõidul tuli nii mõnelgi uni silma. Neli päeva trallimist oli selleks korraks läbi.

No comments:

Post a Comment