Friday, September 4, 2015

Jüri Ratase XI jalgrattavõistlusel püstitati uus osalusrekord


Autor: Jüri Ratas, võistluse korraldaja
 
 
 
30. augustil Pirita Spordikeskuse terviseradadel toimunud „Jüri Ratase XI jalgrattavõistlusel“ osales vihmasest ilmast hoolimata 744 osalejat viies erinevas kategoorias. Selveri Tibusõidus ja Jaffa lastesõidus võistles kokku 407 last, kes kõik said auhinnaks medali, diplomi ja kinkekoti. Ratastoolisõidus oli kuus osalejat ning meeste- ja naistearvestuses startis 331 jalgratturit. Kõik täiskasvanud pälvisid samuti medali ja kinkekoti.

Lisaks rattasõidule pakkusid velodroomil harivaid ja lõbusaid tegevusi mitmed koostööpartnerid. Tridensi joonistustelgis said lapsed erinevaid aastaaegu joonistada ning ühtlasi pakkus telk vihmahoogude ajal peavarju.  Päästeamet, Politsei- ja Piirivalveamet, Bike-ID ning Operation Lifesaver Estonia jagasid aga infomaterjale ja õpetussõnu ohutust liiklemisest. Tuvumiseks oli taaskord kohal ka tuletõrjeauto. Rahvale mängis meeleolu loomiseks Randvere pasunakoor ning soojendusvõimlemise viis läbi Sparta Spordiklubi.  

 Korraldasime juba üheteistkümnedat korda jalgrattavõistlust, sest see on tervislik ja põnev spordiala, mis sobib igas vanuses lastele ja täiskasvanutele. Kuna üritus on suunatud kogu perele, olid ka tänavu eraldi distantsid kõige pisematele, veidi suurematele lastele ning täiskasvanutele. Muudatusena pikendasime äsja valminud Rummu tee kergliiklustunneli abil Jaffa lastesõidu rada poole Lillepi pargi ringi võrra ning täiskasvanute distantsi terve Lillepi pargi ringi võrra.

Suur rõõm on tõdeda, et osalejate arv tõusis kõigis kategooriates ning kohal oli ka sadu pealtvaatajaid. See annab energiat ja optimismi võistlusega ka tulevikus jätkata. Tunnustan kõiki noori ja vanemaid, kes tulid sõprade ja perega Piritale, et värskes õhus sporti teha. Soovin südamest tänada ka kõiki vabatahtlikke ja toetajaid, kelle toel on võimalik tasuta rattavõistlust korraldada.

 Naiste seas sõitis parima aja Liisi Rist, teise koha saavutas Daisi Rist ning kolmandaks tuli Mairis Õispuu. Meestearvestuses võitis Helmet Tamkõrv, talle järgnesid Andre Kull ja Markus Pajur. Naiste ja meeste kolm parimat pälvisid karika ja teisi auhindu. Ühtlasi loositi kõigi osalejate vahel välja palju erinevaid kingitusi – Tallinki perereisid Rootsi ja Soome, kaks jalgratast, muusikakeskused Sony Centeri poolt, mitmeid sportlikke ja lõbusaid auhindu Sportlandilt ning Vipexilt jpm.

Jüri Ratase jalgrattavõistluse kõik tulemused on üleval minu kodulehel: http://www.ratas.ee alammenüüs „jalgrattavõistlus“.

Jüri Ratase XI jalgrattavõistlust aitasid korraldada Tridens, Jaffa, Selver, AS TTP, KH Energia Konsult, Aktsiaselts Fifaa, Skechers Eesti, AS Vipex, Sony Center, G4S, Sportland, Balbiino, Rahvusooper Estonia, Operation Lifesaver Estonia, Tallinna Botaanikaaed, Tallinna Loomaaed, Veloplus, Sparta Spordiklubi, Ramirent AS, SA Hille Tänavsuu Vähiravifond "Kingitud Elu", Tallinna Kiirabi, Politsei- ja Piirivalveameti Põhja Prefektuur, Põhja-Eesti Päästekeskus, Pirita Velodroom, Pirita Linnaosa Valitsus, Lasnamäe Linnaosa Valitsus, Tallinna Spordi- ja Noorsooamet, Hasartmängumaksu Nõukogu, Maanteeamet.

 

 

No comments:

Post a Comment