Thursday, December 16, 2010

Ning lauluga ma sind saadan


„Kuidas, nad veel laulavad ka!” oli mu esimene mõte, kui ma kuulsin Kristiine Sotsiaalkeskuses tegutsevast töötute koorist. Mõtled küll, et mis sa siin enam laulad, kui tööd ega raha pole, olukord vilets ning tuju nullis.

Ljubov Semjonova
Avalike suhete nõunik

Oma tegevust alustas Kristiine töötute klubi (õigem oleks nimetada tööd otsivate klubi) kevadel. 9. märtsil toimus klubi esimene istung, mis korraldajate mõtte kohaselt pidi aitama töö kaotanud inimestel võidelda stressi vastu ja leida selles kriisis uus väljakutse. Uue ühenduse tinglikuks hüüdlauseks sai: „Koos saame probleemist võitu!”, aga põhieesmärk oli abistamine tööotsinguil
ja motivatsiooni tõstmine tööturul konkureerimiseks.
Tänu erinevatele projekti kaasatud spetsialistidele, sellistele nagu näiteks psühholoog, jurist, personali- ja ettevõtlusnõustaja, avanes klubi liikmetel võimalus omandada uusi teadmisi ja oskusi. Pole mingi ime, et paljud kriisi koostada isegi CV-d potentsiaalsele tööandjale saatmiseks. Rääkimata muudest stressiolukorrale omastest probleemidest.
Klubis osalemine on tasuta, mis on töötute jaoks väga tähtis.
Kristiine Sotsiaalkeskuse sotsiaalpedagoogi Kersti Kase sõnul toimus klubi raames töötute koolitus tänavu kahes etapis: märtsist juunini ja septembrist detsembrini. Kevadel lõpetas eestikeelse klubi 39 inimest 46 alustanust.
55 inimesest, kes tulid sügisel venekeelsesse klubisse, käisid lõpuni 23 inimest.
Praegu võib öelda, et klubi külastamine ei olnud asjatu: osa inimesi juba leidis töö, mõned alustasid kutsehariduse omandamist – tähendab, et nende konkurentsivõime tööturul kasvab.
Sügisene teine etapp lõppes kontserdiga ja tunnistuste jagamisega töötute klubi kursuste lõpetanuile.
TErinevatele töötutele suunatud tegevuste lõpetamisel said tunnistuse 82 inimest (neist 23 lõpetas Tallinna töötute klubi programmi läbides selle täies mahus), aga edukale teele saatis
neid töötute koor Ülo Vihma juhendamisel.
Koorilauljatele andsid tunnistused üle Kristiine linnaosavanem Mihhail Korb ja riigikogu liige Lauri Laasi. Vaat selline „õnne keerdkäik”.
Töötute klubi uued grupid alustavad tegevust juba 2011. aasta jaanuaris. Kõik soovijad võivad registreeruda aadressil kersti.kask@kristiinesk.ee või telefonil 65 12 706.

No comments:

Post a Comment