Monday, October 5, 2015

Noortele suunatud stipendiumikonkurss Tulevikutalent 2015


Autor: Eliis Vennik
 
Käimas on andekatele noortele suunatud stipendiumikonkurss Tulevikutalent 2015. Avaldusi oodatakse 15. oktoobrini. 

Viis soovitust motivatsioonikirja koostamiseks

Motivatsioonikirjade kirjutamine on kunst, mille valdamine on elus ülioluline. Halvasti kirjutatud motivatsioonikiri võib ka parima kandidaadi katse nurjata, samas kui hea motivatsioonikiri suurendab oluliselt võimalusi konkursil edukaks osutuda. 
 
Käimas on andekatele noortele suunatud konkurss Tulevikutalent 2015. Maxima Eesti turundusdirektor Ty Lehtmäe jagab noortele praktilisi näpunäiteid kuidas kirjutada stipendiumiavalduse juurde hea motivatsioonikiri.

1. Varu aega. Ära jäta motivatsioonikirja koostamist viimasele minutile. Võta selleks mitu päeva: kogu esmalt mõtteid ja pane kirja märksõnad, millest tahad kirjutada. Kui vaja, kogu mõtteid end hästi tundvatelt inimestelt. Kui tekst on valmis, lase sel mõnda aega niisama seista ja vaata näiteks järgmisel päeval uuesti üle. Värske peaga võib tekkida uusi mõtteid ja silma võivad hakata pisivead.

2. Tunne uhkust. Liigne tagasihoidlikkus ei ole motivatsioonikirja koostamisel kindlasti voorus. Kirjuta oma saavutustest julgelt ja uhkustundega. Paljude kandideerijate seast silma paistmiseks peavad žüriiliikmed motivatsioonikirjast selgelt välja lugema, miks oled just Sina tiitlile parim kandidaat. Too kindlasti ka näiteid, sest need aitavad Sinu väidetele sisu anda. Kui kirjutad, et oled milleski osav, siis peaksid kirjeldama ka mõnd õnnestumist, mis sellele kinnitust annab.

3. Küsi abi. Ka kõige vilunum motivatsioonikirjade kirjutaja võiks enne avalduse esitamist paluda sõbral, vanemal või õpetajal kirjatööle pilk peale heita. Kindlasti on neil häid mõtteid, mida võiksid enda kohta veel lisada. Ise kipume sageli olema liiga tagasihoidlikud ja pidama mõningaid saavutusi tühisteks, samas kui teised nii ei arva. Samuti märkab teine inimene paremini väikeseid kirjavigu või konarusi.

4. Unista. Tulevikutalent 2015 konkursil kandideerides pead motivatsioonikirjas kirjutama, milleks sooviksid stipendiumiraha kasutama. Kuigi stipendiumi kasutamisele piiranguid ei seata, näitab Sinu pühendumust oma valdkonnale ka selge plaan. Kui soovid kasutada stipendiumi kas mõnes laagris osalemiseks, oma spordivarustuse soetamiseks, huvikooli kuutasu maksmiseks või võistlustele sõiduks, siis annab see kinnitust, et Sul on tõsi taga.

5. Ole korrektne. Vormista oma dokumendid korrektselt ja nõuetekohaselt. Ära kirjuta näiteks pikemalt kui lubatud (1-1,5 A4). Veendu, et dokumendis oleksid kergesti leitavad Sinu nimi, kontaktid ja valdkond, milles kandideerid. Pööra tähelepanu ka keelelisele korrektsusele, et sisse ei satuks rumalaid kirjavigu. Abiks on kui palud kellelgi kolmandal motivatsioonikirja enne selle esitamist üle lugeda.

Maxima Eesti ootab kõiki 5.-12. klassides õppivaid koolinoori osalema stipendiumikonkursil Tulevikutalent 2015. Kandideerimine kestab 15. oktoobrini. Avaldusi oodatakse viies kategoorias: teadustalent, sporditalent, kultuuritalent, humanitaartalent ja ettevõtlikkustalent. Kokku jagatakse tänavu noortele stipendiumitena 12 000 eurot. Lisainfo ja kandideerimisavalduse leiab konkursi kodulehelt http://www.tulevikutalent.ee.

No comments:

Post a Comment