Monday, October 5, 2015

Koostööprojektina on Pille Lille Muusikute Fondil tulemas suurejooneline projektipäev "Muusikasillad"

Autor: Vesta Uuetoa


16. oktoobril kell 19 toimub Vene Kultuurikeskuses projektipäev "MUUSIKASILLAD", mille raames toimuvad TÖÖTOAD ja suurejooneline GALAKONTSERT. Projekti eesmärgiks on lõimida eesti- ja venekeelset elanikkonda kauni muusika ning imelise koosloomise abil!

Galakontserdil esinevad lisaks säravale ja armastatud Tanja Mihhailovale, andekad noored sopranid Maria Listra ja Maria Veretenina, TTÜ Vilistlaste Naiskoor (dir. Andres Heinapuu), segakoor "Ukraina" (dir. Stanislav Šeljahovski), segakoor "Russ", kammerkoor "Eleegia" ja lastekoor "Allegro" (dir. Svetlana Zaugarova) ning Tallinna üldhariduskoolide koorid - Kesklinna Vene Gümnaasiumi noortekoor (dir. Natalja Junkur), Tõnismäe Reaalkooli neidudekoor (dir. Inna Rüü), Tallinna Ühisgümnaasiumi segakoor (dir. Aade Erits), Õismäe Gümnaasiumi segakoor (dir. Koidu Ilmjärv), Mustamäe Reaalgümnaasiumi ja Õismäe Vene Lütseumi projektikoor (dir. Ljudmila Sjomina) ning Laagna Gümnaasiumi tütarlaste koor ja ansambel (dir. Pirika Sööt ja Lii Leitmaa). Kontsertmeistriks on tunnustatud pianist Piia Paemurru.

FESTIVAL-GALA "MUUSIKASILLAD" on toredaks jätkuks PLMF-i väga huvitavale mitmeaastasele järjepidevale tööle aitamaks lõimida eesti- ja venekeelset elanikkonda kauni muusika ning imelise koosloomise abil. Seekordse nagu ka eelmise väga õnnestunud projekti "Muusikasillad" eesmärgiks on igati aidata kaasa erinevate rahvuste lõimumisele läbi koorimuusika. 2014. aasta novembris korraldas PLMF meeldejäävaid projektipäevi Sillamäel, Narvas ning Tallinnas (aktiivseteks osalejateks ligi 400 õpilast, 100 kooriliiget ja projekti kontserte külastas ligi 1000 pealtvaatajat).

Tänavune projektipäev 16. oktoobril Vene Kultuurikeskuses saab alguse kell 16.00 huvitavate töötubadega, kus projektis osalevale põhisihtrühmale, kuhu kuulub 150 õpilast, jagavad vajalikke teadmisi koorilauljate hääletehnikast ooperilauljad Pille Lill ja Maria Listra, laulupidude kultuurist koorijuhid Andres Heinapuu ja Tiina Selke, muusika-aastast ja PLMF-i tegevustest PLMF projektijuht Viktoria Jagomägi ja PLMF tegevjuht Leelo Lehtla. Õhtusel Galakontserdil esitavad õpilased ja koorilauljad koos publikuga, kes saab kavalehtedel laulu sõnad, ühiskooris koorilaulu "Ta lendab mesipuu poole"
(P. Sarapik). Ootame Vene Kultuurikeskusesse 800-900 pealtvaatajat nautima suurejoonelist õhtut!

Projekti headeks koostööpartneriteks on Tallinna Haridusamet, Kultuuriministeerium, Eesti Kooriühing ja Eesti Muusikaõpetajate Liit, Vene Haridus- ja Heategevusühingute Liit, Tallinna Vene Kultuurikeskus jt.


Projekti toetab Kultuuriministeerium ning elluviimist koordineerib Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus "Meie Inimesed".

Üritus Facebook'is: 
https://www.facebook.com/events/1645213005756803/
 

No comments:

Post a Comment