Wednesday, January 9, 2013

Intervjuu linnaosavanemaga


Linnaosavanem Andrei Novikov
Käes on aasta lõpp ning siinkohal on sobilik küsida, kuidas aasta läks, mis olid suuremad lõpetatud projektid?
Ma ei liialda, kui ütlen, et 2012. aasta oli väga töökas. Justnimelt töökas, sest tänavune aasta muutis märgatavalt meie linnaosa. Kõige suuremad teetööd toimusid Tedre ja Vindi tänaval, samuti Forelli tänaval ning mitmel pool väiksematel tänavatel, kus toimus kanalisatsioonitrasside paigaldus.  Sel aastal viidi lõpule Kristiine eramajade piirkonna kanaliseerimine. Uue näo said raudtee ooteplatvormid ning detsembrikuu lõpus avatakse ka uus Lilleküla jalakäijate tunnel, mis ühendab raudtee all Kotkapoja ja Tehnika tänavad. Suured remonditööd toimusid ka KULLO huvikeskuses ja Kristiine sportmängude majas.
Aasta alguses hakkas kehtima Kristiine linnaosa arengukava ning alustati terve rea uute suuremahuliste planeeringutega, mis loovad mõne aasta pärast Kristiine linnaossa kaks uut city piirkonda – esimene neist Rahumäe tee ja Tammsaare tee nurgal ning teine Endla ja Mustamäe tee ristumisalas. Samuti võeti sel aastal vastu Spordi tn 3a planeering, mis loob arendajale võimaluse alustada seal pikalt tondilossina seisnud lasteaiahoone asemele elamute rajamisega.
Te olete tuntud kui linnaosa parkide suur sõber, mis toimus uut seal?
Mulle tõepoolest siiralt meeldivad meie linnaosa haljasalad ning ma usun, et nendel on potentsiaali kujuneda meie linnaosa elanike vaba aja keskusteks. Kui eelmise aasta lõpus said parkidesse üles välitrenažöörid, siis otsustasime sel aastal jätkata sportlikku suunda. Kevadel sai käivitatud kepikõnni ürituste sari ning see osutus sedavõrd populaarseks, et algselt suvekuudeks planeeritud ürituste sari pikenes lausa detsembrini ning jätkub ka järgmise aasta kevadel. Parkidest oleme pööranud erilist tähelepanu meie linna esinduspargi, Löwenruh pargi, atraktiivsuse tõstmisele. Siia oleme koondanud nii traditsioonilised kui ka uued üritused. Nii sel kui järgmisel aastal toimuvad pargis laadad, kuninganna Kristina päev ja Veneetsia karneval. Tänavu aasta oleme rajanud parki ka vabaõhulava, mis annab meile suvekuudel uuenduslikult võimaluse korraldada välikontserte ja tasuõhtuid. 
Mida toob uus aasta?
20. detsembril kinnitab Tallinna Linnavolikogu järgmise aasta eelarve. Vindi tänava avamisel andis linnapea lubaduse alustada järgmisel aastal Vindi sisehoovi (Nõmme tee 23 hooviala) remonditöödega. Linnavolikogu poole saadetud eelarves on see lubadus sees. See saab olema väga suuremahuline projekt, mis puudutab vähemalt 2000 selle piirkonna elanikku.  Järgmisel aastal alustatakse ka kauaoodatud kõrgepingeliinide maa-alla paigaldamisega. Esimeses järgus toimuvad tööd Tulika alajaama ja Järve alajaama vahelisel trassil.
Kristiine linnaosa elanikkond on kasvav ning ületas 2012. aasta alguses esmakordselt 30000 elaniku piiri. Kristiines elab ca 6000 last ehk siis 20% meie elanikest on lapsed. See aga tähendab paratamatult lasteaiakohtade puuduse probleemi meie linnaosas – järgmisel aastal luuakse juurde 44 lasteaiakohta, nendest 22 Kristiine ning 22 Linnupesa lasteaeda. Samuti oleme suunanud erinevaid arengudokumente, mille tulemusena nähakse täna ette 2015. aastal Tuisu 20 uue 12 rühmalise lasteaia ehitust, mis aga omakorda tähendab 264 lasteaiakohta.
Mida Te sooviksite Kristiine linnaosa elanikele praegu, mil aasta lõpuni on jäänud loetud päevad ning uksele koputab uus 2013. aasta?
Veel enne kui saabub uus aasta, tähistame jõule. Soovin kõigile Kristiine linnaosa elanikele jõuludeks soojust, armastust ja meelerahu, et pühad mööduksid lähedaste inimeste keskel, et laud oleks lookas ning et kõik mured laheneksid.
Ning samuti soovin kõigile edukat uut aastat! Mina ja minu head kolleegid Kristiine Linnaosa Valitsuses anname endast parima, et Kristiine linnaosa muutuks 2013. aastal veel ilusamaks, hubasemaks ja turvalisemaks. Ilusaid pühi!    

No comments:

Post a Comment